Tjäna pengar snabbt med poker

Kan poker var ett sätt att tjäna pengar snabbt? Ja – det kan det, men det förutsätter att du har viss kunskap. I denna artikel ska vi titta lite närmare på om poker kan vara ett bra sätt att tjäna pengar.

Många försöker bli rika på poker

Det är knappast någon nyhet att det är många som vill bli rika genom att spela poker på nätet. Gå in på första bästa pokersajt så inser du att det är ett populärt spel. Många pokerrum är ständigt fulla.

Online Poker Industry eyes Brazil

Det finns många olika typer av pokermänniskor. Många spelar för att ha skoj. De satsar lite då och då i hopp om att vinna, men spelar i princip bara för nöjets skull.

En annan grupp är professionella eller halvprofessionella pokerspelare. De studerar olika strategier, studerar andras spel och läser pokerböcker.

Däremellan finns en ganska stor grupp människor som gärna vill tillhöra proffsen, men kanske saknar erfarenhet eller ett systematiskt upplägg.

Vilken grupp tillhör du? Vårt tips är att du antingen försöker tillhöra dem som spelar för skoj skull eller satsar som ett proffs.

Det lilla extra krävs för att tjäna pengar

Vem som helst, även en nybörjare eller medelmåttig spelare, kan vinna enskilda matcher. Ska du kunna tjäna stora pengar och till och med leva på ditt pokerspelande krävs en helt annan approach till spelet.

Till att börja med måste du förstå att ingen pokerspelare kan vinna varje spel. Stora vinster kan följas av förluster. Hemligheten är att hålla förlusterna så små som möjligt och att räkna med att vinsten måste täcka alla förluster med råge. Det måste vara en riskkalkyl som håller, annars går du back.

Tänk på att det finns proffs som ibland förlorar pengar flera månader i rad och i värsta fall flera år innan de är tillbaks på banan igen.

Det kan vara klokt att ha minst 6 månader med besparingar på ett bankkonto så att du kan klara av att betala räkningar och andra utgifter. Spela aldrig för dessa pengar! Din pokerbudget bör vara separat så att du aldrig riskerar att spela slut på de pengar du lever på. Gör du det kommer du att ta högre risker och sedan står det inte på förrän du spelat upp pengarna.

Därefter är det dags att börja studera olika strategier. Ta små steg och prova dig fram. Vissa förespråkar en TAG-strategi (Tight and Aggressive). Små insatser och aggressivt spelande. Då lär du dig också snabbare eftersom du får vara med om fler spel.

Köp pokerböcker och läs om olika strategier. Prova dig fram och notera vad som varit bra. Och kom ihåg – tänk hela tiden på din kassa och att hantera risken. Endast så kan du lyckas i längden!